Over Hugo

Image

Hybrid Hugo, Classic Beat DJ, draait klassieke muziek met een beat, voor diners, recepties, feesten en evenementen. Om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breder publiek is een nieuwe stijl ontwikkeld, waarbij deze muziekstijl in de huidige tijd wordt geplaatst door het toevoegen van een modern geluid. Hierdoor ontstaat een verfrissende mix. DJ Hybrid Hugo is perfect inzetbaar op gelegenheden waarbij sfeervolle muziek is gewenst, zonder dat deze de boventoon hoeft te voeren.

Hoe is het allemaal begonnen?
Hybrid Hugo is de artiestennaam van Hugo van Rooij. De broers Piet en Hugo van Rooij hebben in september 1978 de discotheek Hollywood in Eindhoven opgericht. Deze discotheek was bijna 25 jaar de meest succesvolle disco in het zuiden van Nederland. In maart 2002 werden de deuren gesloten. Gedurende deze jaren hebben vele wereldberoemde artiesten opgetreden, zoals The Trammps, The SugarHill Gang, Percy Sledge, La Toya Jackson en Karen Young, en bijvoorbeeld onze eigen Koos Alberts, André Hazes, Rob de Nijs en Lee Towers.
Al deze jaren was Hugo de discjockey van de Hollywood. Zo heeft hij een gigantische ervaring opgedaan op het gebied van disco-muziek, soul, rock and roll en zelfs house-muziek.

Wat is het resultaat?
Naarmate Hugo ouder werd, kreeg hij steeds meer interesse in klassieke muziek. Hij bezocht klassieke concerten in binnen- en buitenland en dacht dat er een manier moest zijn om de jeugd te betrekken bij deze prachtige muziek. Hoe kan dat beter dan het mixen van klassiek met een moderne beat? Hij kocht de benodigde geluids-apparatuur en ging aan de slag. Vele honderden uren heeft Hugo besteed aan het perfectioneren van zijn nieuwe muziekstijl.
Hij stond hiermee op de Artiestenbeurs in het Beursgebouw van Eindhoven, trad op in enkele gerenommeerde restaurants in de regio in plaats van de standaard pianist met zijn achtergrondmuziek.
RTL (jawel, die in Hilversum) kreeg er lucht van en zo werd Hybrid Hugo uitgenodigd voor de voorrondes van het programma "Het orkest van Nederland".